Vattenskärning

Skär med precision
Läs merOffert
Vattenskärning

Vattenskärning med hög precision

Vattenskärning är ett miljövänligt alternativ som klarar av de allra flesta material. Vi jobbar vanligtvis med tjocklekar upp till 40 mm men har möjlighet att skära upp till 100 mm med bra skäryta. Vattenskärning har vi lång erfarenhet av. Vi skär allt från stora till små detaljer i olika material och tjocklekar oavsett om det är en lång eller kort serie. Eftersom vattenskärning är en kall skärmetod så skapas en mjuk och slät snittyta, utan värmepåverkade strukturförändringar, som många gånger inte behöver efterbehandlas. Detta innebär också att vi kan skära de allra flesta material, som t.ex. rostfritt, aluminium, stål, plast, glas och trä.

Vattenskärning använder inga kemikalier vilket ger en minimal miljöpåverkan. Med vatten och sand vattenskär vi på ett resurssnålt sätt med hög precision. Vår vattenskärning använder kranvatten som filtreras och sätts under tryck. Sandkorn tillförs och med hjälp av det höga trycket skapas en stråle som kan skära under mycket hög precision. Vi använder en modern vattenskärare från OMAX som med sitt TILT-A-JET klarar av vinkelräta skär. I denna maskin skär vi material upp till 1250 x 2500 mm.

Fördelar med vattenskärning

Högkvalitativ

Vattenskärning använder vatten och sand under högt tryck. I vår OMAX vattenskärare innebär detta att vi kan utföra vattenskärning med hög precision.

Kostnadseffektiv

Vattenskärning kräver ofta ingen efterbehandling. Med vattenskärning skär vi ut exakta former och minimerar på så sätt också svinn.

Miljövänlig

Vattenskärning är en resurssnål skärmetod som inte använder kemikalier. Genom att bara använda vatten och sand är vattenskärning en miljövänlig skärmetod.

Skonsam

Eftersom att vattenskärning är en kall skärmetod, så skapar den en mjuk och slät snittyta som inte är värmepåverkad.

Exempel på vattenskurna detaljer

Vattenskärning detaljer mekab

Exempel på vattenskuren och gradad detalj

Gradade detaljer vattenskärning mekab
Vi har möjlighet att grada detaljerna efter vattenskärning i vår gradningsmaskin. På bilden ovan ser du en jämförelse av vattenskuren detalj före och efter gradning. Detaljen till höger har gradats.

Vi hjälper dig med vattenskärning!

Kontakta oss eller ring 0380-185 10 för offert eller mer information.

Vi löser dina bekymmer

Mekab är en mekanisk verkstad som utför arbeten inom bl.a. vattenskärning, svetsning, svarvning och fräsning. Vi är vana vid att jobba både i stora projekt och små serier, och garanterar alltid ett resultat du är nöjd över. Med utgångspunkt i Nässjö har vi kunder över hela världen.

Följ oss

Mekab i Nässjö AB

0380-185 10
torbjorn@mekab.se

Besöksadress
Poppelgatan 10
571 39 Nässjö

Fakturaadress
Box 355
571 24 Nässjö